dagbesteding

Voor diverse doelgroepen zorgvragers bieden wij dagopvang in de Oostelijke en Westelijke Mijnstreek. Hier worden door professionals en vrijwilligers activiteiten georganiseerd. Vooral het sociaal-maatschappelijk aspect staat hierin centraal. Naast geïndiceerde zorg bieden wij in de dagopvang tevens niet-geïndiceerde zorg, door middel van vrije inloop. De vrije inloop levert ook een bijdrage aan de vroeg-signalering van eventuele toekomstige problemen. Ook heeft het als doel om de eenzaamheid te verlichten en de doelgroep actief vorm te laten geven aan hun eigen leven. Vervoer behoort tot de mogelijkheden.


Wilt u geen gebruik maken van de activiteiten, maar wel gezellig onder de mensen zijn? Dan kunt u terecht in een van onze huiselijk ingerichte woonkamers, waar u kunt genieten van een kopje koffie of thee of een glaasje fris.

Binnen de dagopvang wordt het volgende aangeboden:

  • Begeleiding binnen de groep en persoonlijke aandacht.

  • Een zinvolle dagbesteding in de vorm van verschillende activiteiten, zoals koken, bakken, knutselen, geheugentraining, ondersteuning bij gebruik van computer, sport, ontspanning, spel etc.

  • Verder bied de dagopvang tal van andere mogelijkheden, zoals maaltijdservice, verpleegkundig of maatschappelijk spreekuur, begeleiding naar huisarts, boodschappen en Alzheimercafé.