Dagopvang Marion

In Schinveld vind u onze eerste geopende dagopvang. Centraal gelegen in het winkelgebied maakt deze locatie zeer toegankelijk. Een tweede thuis voor zowel cliënt als inloop. Voor diverse doelgroepen zorgvragers bieden wij dagopvang in de Oostelijke Mijnstreek en Westelijke Mijnstreek "omdat in zorg het menselijke aspect centraal moet staan." Hier worden door professionals en vrijwilligers activiteiten georganiseerd. Vooral het sociaal-maatschappelijk aspect staat hierin centraal. De dagopvang levert een bijdrage aan de vroege-signalering van toekomstige problemen. Ook heeft het als doel om de eenzaamheid te verlichten en de doelgroep actief vorm te laten geven aan hun eigen leven.

 


Binnen de dagopvang wordt het volgende aangeboden:

  • Begeleiding binnen de groep en persoonlijke aandacht.
  • Een zinvolle dagbesteding in de vorm van verschillende activiteiten, zoals koken, bakken, knutselen, geheugentraining, ondersteuning bij gebruik van computer, sport, ontspanning, spel etc.
  • Beweging in groepsverband onder begeleiding van onze sportagoog.
  • Verder biedt de dagopvang tal van andere mogelijkheden, zoals maaltijdservice, verpleegkundigen of maatschappelijk spreekuur, begeleiding naar huisarts, boodschappen en Alzheimercafé.